Gàbia per a gossos quan és recomanable la seva utilització?

gabia-per-a-gossos

Tenir gossos a casa dóna una vida increïble a la llar, ajuden a combatre la soledat o l’ansietat i ens regala l’experiència de conviure amb un animal fidel, afectuós i molt especial. No és casualitat que els gossos siguin les mascotes favorites per a una gran part de la població , i l’animal domèstic més estès per tot el món. Com que hi ha tantes races, segur que hi ha un gos perfecte per a tu, un que sigui de la mida adequada per al lloc on estàs vivint, i que ompli les teves hores amb la seva companyia. Són una gran responsabilitat, perquè cal cuidar-los molt bé, ensenyar-los a fer les seves necessitats correctament, treure’ls al carrer … Tenir un gos és tota una experiència, una aventura i un repte , i qualsevol consell que ens serveixi per tenir una millor relació amb ell ens ajudarà en la seva criança.

Hi ha molts amants dels gossos que es porten les mans al cap quan descobreixen que hi ha persones que els fiquen en gàbies . És com limitar l’espai, o coartar la seva llibertat, quan en realitat una gàbia és exactament el mateix que una gossera de fusta o una casa on el gos es meta per dormir, per exemple. Hi ha ocasions en què els gossos, especialment els joves, necessiten passar un temps tancats per frenar el seu ímpetu i evitar així malifetes. També hi ha moment en què una gàbia ens pot ajudar a que el gos es tranquil·litzi i sigui més bo, com a els viatges amb cotxe , per exemple. Així que no cal sentir-se malament per utilitzar-les, sempre que sigui per alguna cosa bona tant per al gos com per a nosaltres. En aquest article et donarem alguns consells per comprar la gàbia perfecta i utilitzar-la de manera correcta amb el teu amiguet de quatre potes.

Tipus de gàbies per a gossos

Hi una gran quantitat de gàbies per a gossos, amb varietats diferents segons el seu estil, el seu material … Les més habituals solen estar fabricades en poliuretà o plàstic, però també n’hi ha de metall, cosa una mica més perillós, encara que no solen donar problemes amb gossos relativament tranquils. El terra de la gàbia sol ser d’un material més confortable, com el plàstic, perquè puguem posar-li algun llit, un llençol o qualsevol altre material per fer que el gos se senti còmode. Hem de fixar-nos també en la mida de la gàbia , per adquirir la que millor s’adapti a la nostra mascota. Ha de ser prou gran com perquè pugui posar-se dempeus i girar sobre si mateix sense dificultat , però no tant com perquè es dissipi la calor.

El tipus de porta de tancament de la gàbia també marcarà la decisió d’adquirir una o altra. I és que a la fi, els gossos són animals molt llestos i poden arribar fins i tot a aprendre a obrir aquests forrellats petits. Buscarem mecanismes molt més complexos , per evitar que el gos pugui obrir la gàbia. Escollir el material de la gàbia tindrà a veure també amb el propi mida de l’gos. Per a petits animals, els transportins que vénen fets de plàstic solen ser la millor opció. Si el gos és una mica més gran, les gàbies de metall i fusta són segurament les millors alternatives. Aquestes últimes, encara que una mica més cares, donen una presència molt més casolana i ajuden a el gos a sentir més còmode , perquè també amb més confortables i calents.

Avantatges de les gàbies per a gossos

A el principi segur que et preguntessis , per a què vull jo que el meu gos estigui dins d’una gàbia? Si portes ja temps amb l’animal t’hauràs adonat que hi ha algunes situacions en què, per la seva pròpia naturalesa nerviosa i juganera, els gossos necessiten tenir un cert límit de moviment . Per exemple, quan els portem a l’veterinari en un cotxe, o quan viatgem amb ells en un avió o en un tren . Necessitem portar-los en aquests transportins que no són els més còmodes de el món, però que a el menys permeten que el gos pugui estar segur. La mateixa seguretat que ofereix la gàbia en aquest tipus de viatges és un dels motius pels quals hauríem de recomanar el seu ús, ja que sol ser molt útil per a portar-los d’un costat a un altre.

De la mateixa manera, el gos ha de acostumar-se a estar en un lloc fix de la casa, alguna cosa així com “el seu lloc”. Si aconseguim que aquest lloc sigui la gàbia, podrem deixar-hi sense por de que se senti malament, acostumant-poc a poc al fet que s’adormi en aquesta gàbia , al fet que la sent com el seu lloc natural també per fer les seves necessitats a la casa … Això ens ajudarà perquè, arribat el moment d’haver de deixar-los a la gàbia amb la porta tancada, no sentin aquesta ansietat d’estar tancats i ho prenguin com una cosa natural . Quan un gos està massa nerviós, quan una gossa acaba de donar a llum i se sent una mica feble, mantenir-los en les gàbies és la millor opció que tenim perquè es tranquil i evitar així que puguin provocar danys o fins i tot danyar-se a si mateixos.

Consells a l’hora d’usar-les

Les gàbies han de ser un lloc natural per al nostre gos, un lloc en el qual se senti còmode. No podem comprar una gàbia petita per un gos gran , on amb prou feines es pot interposar cap. Ha de poder aixecar-se i moure dins del que cap, perquè no se senti tancat. Col·locarem tot tipus de joguines i un sòl còmode a la gàbia, perquè pugui jugar allà i estigui entretingut. A l’hora de transportar-dins de la caixa, tractarem sempre de mantenir-nos a prop seu , amb contacte visual si pot ser, perquè no se senti sol. La gàbia no ha de ser vista pel gos com un càstig, així que no hem de tancar-hi quan faci alguna cosa dolenta, sinó utilitzar-la perquè s’acostumi a entrar per si mateix cada dia .

Com fer que el gos s’acostumi a la gàbia

El primer que hem de fer és aconseguir que se senti còmode , perquè en cas contrari la gàbia només servirà perquè augmenti la seva ansietat i el seu nerviosisme. Si tenim un cadell petit serà molt més fàcil acostumar des del primer moment a ficar-se allà a la gàbia, a dormir i fer les seves coses dins, com si fos una cosa natural. Per descomptat, el gos ha d’estar també fora, sortir, córrer i gaudir a l’aire lliure, però igual que nosaltres tornem a casa a la fi de el dia, per al gos el natural ha de ser entrar pel seu compte en la gàbia i quedar-s’hi adormit. La gàbia, per descomptat, ha de ser netejada a fons cada poc temps , perquè el gos no estigui vivint en la immundícia i per evitar també l’aparició de paràsits.

Comments are closed