Consells per educar al teu gos des del respecte

educacio-canina

La responsabilitat que implica tenir una mascota a casa porta al fet que els amos han d’ocupar-se del seu respectiu entrenament per garantir una convivència harmoniosa i en el cas dels canins aquesta és una tasca que solament rendeix fruits si es dugui a terme des de la disciplina i l’establiment dels respectius límits. Així doncs, educar un gos des del respecte, és alguna cosa fonamental perquè aquest procés no es converteixi en font de pors i càstigs que finalment poden conduir a l’agressivitat per part del ca.

És indispensable que el propietari assumeixi el rol de líder doncs els gossos dins de la seva rajada interactuen a partir d’una jerarquia, solament des d’aquest paper, l’amo podrà guiar, modificar conductes i així i tot mantenir una relació amigable i divertida amb la seva mascota, que és el que al cap i a l’últim més influeix a l’hora d’optar per portar un animalito a casa.

Punts claus per educar a un gos

Encara que per descomptat són millors els resultats quan aquesta educació s’importi al cadell, els gossos adults d’igual manera poden aprendre, el fonamental és que el propietari disposi de regles clares i emeti al moment just respostes positives o negatives segons l’acció del gos; perquè els consells que vénen a continuació funcionin, ha de tenir-se en compte que ser estricte no és senyal de sotmetre, es tracta d’actuar des del respecte perquè cada qui faci el que li correspon.

  • Respecte mutu: per guanyar-se el respecte del gos, el propietari d’igual manera ha de respectar-ho i això significa suplir les seves necessitats d’alimentació, somni, joc lliure, relacionar-se amb altres gossos i estimular els seus sentits amb noves coses.

  • L’actitud correcta: tenint claredat sobre el que se li permetrà al gos i el que no, es pot passar a determinar els gestos i postures que se li mostressin perquè la mascota pugui identificar quan fer alguna cosa ben o malament.

  • No fer ús de la força física: pegar-li al gos perquè no fa cas o per realitzar alguna cosa indegut és l’acció més equivocada que es pot dur a terme. En lloc d’això, l’adequat és determinar l’origen de la conducta, dir-li no amb contundència, retirar els estímuls que ho activen inadequadament o potser modificar la seva rutina fins que sigui l’equilibri el que prevalgui.

  • Ordres bàsiques: l’objectiu no és que el gos faci complicats trucs, es tracta més que gens d’ensenyar-la a complir amb mandats simples tals com la indicació d’asseure’s, no moure’s o per exemple de saber quin és el seu lloc per dormir.

  • Reforçar el bon comportament: una galeta, una carícia, un joc ràpid, un to de veu alt i alegre, totes aquestes són coses que li portaran a fer més del mateix per tornar-les a rebre.

 

Comments are closed